5 redenen om een boekingstool te gebruiken!

Ben je die ‘afspraken pingpong’ ook wel eens beu? Mailen, bellen, verkeerde afspraken,… durven je strakke planning wel eens in de war gooien. En dan zwijgen we nog over alle tijd en energie die in de ‘afspraken pingpong’ kruipt.

Wij geven je 5 redenen om gebruik te maken van een boekingstool en op die manier véél tijd, energie en frustraties te besparen!

1. Beheer je eigen planning

Een bezoek van een vertegenwoordiger past niet elk moment van de dag. Vaak hangt dit samen met de bezetting van je team in de apotheek. Met een boekingstool kan je enkel die periodes dat je met voldoende mensen in de apotheek bent, open zetten voor afspraken. En is er een teamlid niet aanwezig door vb. vakantie, dan kan je afspraken automatisch blokkeren tijdens die vakantieperiode!

2. Bezoeken voorbereiden

Werken op afspraak zorgt ervoor dat je een bezoek van een vertegenwoordiger goed kan voorbereiden:
– Stocklijst klaarmaken
– evolutie van het gamma/product analyseren
– Vervallen producten klaar zetten
– Spaarkaarten, defecte producten klaar zetten
– …

De vertegenwoordiger kan bij het maken van de afspraak meegeven over welke producten het bezoek gaat. Zo verloopt het bezoek véél vlotter, heb je alle juiste gegevens bij de hand en werken niet alleen jij, maar ook de vertegenwoordiger sneller en efficiënter

 3. Efficiënter werken (geen no-shows,..)

Niet alleen de goede voorbereiding (zie het vorige item) zorgt voor een efficiëntere workflow, een aantal opties in de boekingstool zorgen ervoor dat alles vlot vlot blijft lopen.

Zo heb je steeds een duidelijk overzicht van wat er die dag/week op de agenda staat. 24 uur voor de afspraak krijgt de vertegenwoordiger een reminder per email. Dit vermijdt gemiste afspraken, of opdagen op het verkeerde moment. Of bij ziekte is gemakkelijker om elkaar te verwittigen!

4. Altijd up-to-date contactgegevens

Bij elke reservatie dienen email en telefoonnummer ingegeven te worden. Skedjuul zorgt er dus voor dat je steeds over de meest up-to-date gegevens van de vertegenwoordiger beschikt. Zo kan je voor de afspraak gemakkelijk contact nemen als er vb iets gebeurt waardoor de afspraak niet kan doorgaan. Of kan je vlot contact nemen als er vb bij de levering van de bestelling iets niet in orde is.

Gewoon in de agenda kijken en je beschikt over alle gegevens!

5. niet alleen vertegenwoordigers!

Je kan Skedjuul voor zoveel meer gebruiken dan afspraken met vertegenwoordigers! Inplannen van teamopleidingen, huisapothekerafspraken met patiënten, demodagen van een cosmetica firma,… noem het maar op!

Skedjuul zorgt ervoor dat je vlot de dag doorkomt!

Wil je nog meer te weten komen over Skedjuul? Of zit je met een vraag? Maak dan gerust een info-afspraak via deze link, of contacteer ons via het contactformulier!

Geef een reactie