Tool: Etiketten voor (huis-)bereidingen beheren!

Op zoek naar een goeie tool om je etiketten voor (huis-)bereidingen in aan te maken en te beheren? En dan nog gratis? Wij namen de ‘Avery Design & Print online tool’ onder de loep!

Via deze link kom je bij de tool terecht. Kies onder het item ‘Software’ voor ‘Avery Design en Print inloggen’. De eerste maal kies je ‘inschrijven’ om een account aan te maken. De volgende keren kan je direct via ‘inloggen’ aan de start. Je kan de tool ook gebruiken zonder een account aan te maken, maar dit raden we niet aan. Je kan dan je ontwerpen niet opslaan en later aanpassen of afdrukken.

De workflow is héél intuïtief! Je start met het kiezen van het type etiket dat je wil maken. Je kan hiervoor gebruik maken van de Avery nummering, of gewoon aan de hand van de afmetingen een template selecteren.

Daarna kan je uit een grote selectie designs een keuze maken en die aanpassen aan je noden. Of je kiest voor een blanco etiket en gaat zelf aan de slag!

In de editor kan je verschillende types velden een plaatsje geven op je etiket. Tekstvelden om tekst toe te voegen, foto’s en logo’s kan je dmv een afbeeldingsveld toevoegen. Afbeeldingen als achtergrond gebruiken, transparant maken,… allemaal mogelijk in deze tool.

Wat voor ons ook interessant is: je een barcode veld op je etiket plaatsen. Je voert de cnk van het product in, kiest voor type ‘code 128’ en klaar is kees. Ja, je kan zelfs op- of aflopende serienummers toevoegen.

Eenmaal je ontwerp klaar is, kan je opslaan en/of downloaden of af te drukken of later verder te bewerken. Slechts 1 of een paar etiketten nodig en geen gans vel? In het afdrukscherm kan je het aantal af te drukken etiketten bepalen én waar op het etikettenvel ze dienen afgedrukt te worden!

Happy Printing!

Geef een reactie